Venus Auto Elektra
 
Acculaders
Een goede levensduur en bedrijfszekerheid van een accu is ook sterk afhankelijk van de acculader.
Toch is niet elke willekeurige lader geschikt voor een bepaald type accu. Vaak wordt gedacht dat een lichte lader de accu ook vol kan krijgen als de laadtijd maar lang genoeg is. Maar bij een te kleine laadstroom zorgt de zwaartekracht er voor dat het vrijkomende zuur onderin de accu zal blijven.
Het advies is daarom een laadstroom van minimaal 10% van de accucapaciteit te nemen. Bij een veelgebruikte accu van 100Ah betekend dit dat er minimaal voor een 10Amp lader gekozen dient te worden.

* Met een druppellader kan de accu niet vol geladen worden. Deze kan alleen een volle accu onderhouden.
   Kies daarom voor een volautomatische acculader en druppellader in één.


Als u zich echter aan houd dat de accu niet structureel te diep wordt ontladen, dan zult u verbaasd zijn hoe lang de accu mee gaat!

LBC 500S Universeel Acculader en Druppellader in één.

Professioneel en gebruiksvriendelijk.
De LBC 500S is een volledig automatische acculader en druppellader in één.
Door deze eigenschap is permanente aansluiting mogelijk. Dus voor vele doeleinden inzetbaar.
Deze acculader is dan ook zeer geschikt voor een caravanmover.

Door toepassing van de nieuwste switch-mode technieken is deze lader compact en licht in gewicht en heeft een hoog rendement (tot 90%). De vele bijzondere eigenschappen en beveiligingen, waaronder dubbele (!) temperatuurbeveiliging en ompoolbeveiliging,  resulteren in een zeer geavanceerd en uitermate veilig laadproces. Zo worden de lader, de accu en het laadproces continu beschermt. Deze eigenschappen maken de lader inzetbaar voor vele toepassinggebieden op zowel professioneel als op recreatief  niveau.

De LBC  serie is geschikt voor permanente aansluiting en inbouw. Zo bevat de lader voor accu’s die langere tijd niet gebruikt worden een speciale functie, de jogging fase. Tevens kan de lader aangesloten blijven/aan blijven staan tijdens belasting van de accu, het starten van een motor of bij aanwezigheid van meerdere stroombronnen. De LBC 500S serie heeft geen ventilator, dus een fluister stille werking! De LED aanduidingen voor aflezing van de laderstatus zijn vanuit een grote hoek afleesbaar. Verder bevindt er zich aan de voorzijde van de lader ook één drukknop waarmee zeer eenvoudig de juiste accutype instelling gekozen kan worden. Hierdoor is de LBC 500S te gebruiken voor vele accutypes waaronder: start. semitractie, voltractie, gel-, AGM-, spiral, koolstofvezel, Lithium en calcium. De LBC 500S is uitgevoerd met een vaste laadkabel van 1m in lengte. De uiteinden zijn voorzien van accuklemmen en er worden ook kabelogen meegeleverd.

De LBC 500S zijn tevens inzetbaar als voeding. Om verbruikers rechtstreeks aan te sluiten heeft de lader namelijk een speciale voedingsstand.
Zo ontstaat er een stabiele uitgangspanning en kan apparatuur rechtstreeks werken zonder tussenkomst van een accu.


De LBC 500S laders zijn voorzien van de mogelijkheid voor het aansluiten van een (optionele) temperatuur sensor.
Zo kan men het laadproces aanpassen op de de temperatuur van de accu.  

 
LBC512-10S
 LBC 512-10S

 12 volt 10 amp.
 €. 125,00 incl. btw
 Voorraad Voorraad
 Bestel nu      Bestel nu, klik hier.
LBC512-15S
 LBC 512-15S

 12 volt 15 amp.
 €. 146,00 incl. btw
 Voorraad Voorraad
 Bestel nu      Bestel nu, klik hier.
LBC524-10S
 LBC 524-10S

 24 volt 10 amp.
 €. 199,00 incl. btw
 Voorraad Voorraad
 Bestel nu      Bestel nu, klik hier.


EBC Acculader en Druppellader 12 Volt  50 Amp.

De EBC heeft een 4 traps laadtechnologie. Deze lader maakt gebruik van hoog-frequent techniek en is de perfecte acculader voor start & huishoud accu. De lader is instelbaar voor conventionele accu's (calcium en  loodzwavelzuur) en VRLA accu's (Gel en AGM batterijen). Zowel de hoofdlading alsook de druppellading zijn instelbaar. Hierdoor is het mogelijk elk accutype weer maximaal vol te laden.
 
Deze gebruiksvriendelijke lader werkt volgens de switch mode technologie waardoor de lader licht in gewicht is. Dit is een belangrijke eigenschap, aangezien deze lader inzetbaar is voor recreatieve doeleinden waar gewicht een aanzienlijke rol speelt. Inbouw en permanente aansluiting is geen probleem omdat EBC een volledig automatische acculader en druppellader in één is. Het is dus ook mogelijk om de lader voor langere periode aan te laten staan, bijvoorbeeld tijdens een winterstalling. De laadspanningen zijn eenvoudig instelbaar waardoor vrijwel elk accutype geladen kan worden. Bijkomend voordeel is dat deze laders ook in te stellen zijn als netvoeding, waarna de lader één constante spanning af geeft. De verbruikers kunnen dan eventueel ook rechtstreeks op de lader aangesloten worden.
De EBC lader heeft 2 door diode gescheiden uitgangen waardoor eventueel meerdere accu's geladen kunnen worden.

De EBC wordt geleverd met een laadkabel van 1,5m in lengte, aan één zijde voorzien van accu-klemmen en de andere zijde voorzien van kabelvorken om op de lader aan te sluiten.
Specificaties EBC 12-50 Specificaties LBC 500
Klik hier voor EBC acculaders
 EBC 12-50
 12 volt 50 amp.
€. 329,00 incl. btw
 Voorraad

 Bestel nu Bestel nu, klik hier.

VENUS Auto-Elektra v.o.f.
Bieslook 4d
6942SG Didam
Nederland
Tel. 0316-330308
www.venus.nl

Voor meer informatie
Klik hier