Venus Auto ElektraAcculaders


Een goede levensduur en bedrijfszekerheid van een accu is ook sterk afhankelijk van de acculader.
Toch is niet elke willekeurige lader geschikt voor een bepaald type accu. Vaak wordt gedacht dat een lichte lader de accu ook vol kan krijgen als de laadtijd maar lang genoeg is. Maar bij een te kleine laadstroom zorgt de zwaartekracht er voor dat het vrijkomende zuur onderin de accu zal blijven. Het advies is daarom een laadstroom van minimaal 10% van de accucapaciteit te nemen. Bij een veelgebruikte accu van 100Ah betekend dit dat er minimaal voor een 10Amp lader gekozen dient te worden.

* Met een druppellader kan de accu niet vol geladen worden. Deze kan alleen een volle accu onderhouden.
   Kies daarom voor een volautomatische acculader en druppellader in één.


Als u zich echter aan houd dat de accu niet structureel te diep wordt ontladen, dan zult u verbaasd zijn hoe lang de accu mee gaat!


 

LBC 500 Universeel Acculader en Druppellader
12 Volt 10 Amp.


Professioneel en gebruiksvriendelijk.
De LBC 500 is een volledig automatische acculader en druppellader in één.
Door deze eigenschap is permanente aansluiting mogelijk. Dus voor vele doeleinden inzetbaar.
Deze acculader is dan ook zeer geschikt voor een caravanmover.
 


Meer info Klik hier
 


EBC Acculader en Druppellader 12 Volt  50 Amp.

De EBC heeft een laderrange met 4 traps laadtechnologie. Deze lader maakt gebruik van hoog-frequent techniek en is de perfecte acculader voor start & huishoud accu. De lader is instelbaar voor conventionele accu's (calcium en loodzwavelzuur) en VRLA accu's (Gel en AGM batterijen). Zowel de hoofdlading alsook de druppellading zijn instelbaar. Hierdoor is het mogelijk elk accutype weer maximaal vol te laden.
 
Deze gebruiksvriendelijke lader werkt volgens de switch mode technologie waardoor de lader licht in gewicht is. Dit is een belangrijke eigenschap, aangezien deze lader inzetbaar is voor recreatieve doeleinden waar gewicht een aanzienlijke rol speelt. Inbouw en permanente aansluiting is geen probleem omdat EBC een volledig automatische acculader en druppellader in één is. Het is dus ook mogelijk om de lader voor langere periode aan te laten staan, bijvoorbeeld tijdens een winterstalling. De laadspanningen zijn eenvoudig instelbaar waardoor vrijwel elk accutype geladen kan worden. Bijkomend voordeel is dat deze laders ook in te stellen zijn als netvoeding, waarna de lader één constante spanning af geeft. De verbruikers kunnen dan eventueel ook rechtstreeks op de lader aangesloten worden.
De EBC lader heeft 2 door diode gescheiden uitgangen waardoor eventueel meerdere accu's geladen kunnen worden.

De EBC wordt geleverd met een laadkabel van 1,5m in lengte, aan één zijde voorzien van accu-klemmen en de andere zijde voorzien van kabelvorken om op de lader aan te sluiten.

Klik hier voor EBC acculaders
Meer info Klik hier


VENUS Auto-Elektra
Bieslook 4d
6942SG Didam
Nederland
Tel. 0316-330308

www.venus.nl


Voor meer informatie Klik hier